Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Mimarida yangın çıkması halinde sıcaklık ve tütün yangın bapsı yardımıyla özelliklerine bağlı olarak belli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve özge alanlara yayılması engellenir.

Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir asayiş önlemidir. çoğu kez yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit takılamaz. Bazı binalar kullanım saatleri dışında hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Yangın merdiveni, binalarda kritik bir emniyet özelliğidir ve yangın veya öteki acil durumlarda binada bulunanların güvenli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını uydurmak için tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri çoğunlukla çelik yahut demir kadar malzemelerden mimarilmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Yangın vakaları biraşırı mimarida en pıtrak mukabillaşılan ve önemlice tehlikelere hız heveslian afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün hayat ve çallıkışma alanlarında güvenliğin esenlanması yalnızçlanır.

İzinsiz tören, yazı ve videoteyp v.b kullanmaı neticesinde yasal muamelat uygulanacaktır. TEKNODEVA

Yangın bapsı, yaman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Binalarda kâin yangın kapıları ve anne kapıların yüzı keşik yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kadar, bir odanın bağırsakindeki farklı bir oda kapısı da olur.

Bununla yan yana yangın merdivenlerinin bir canipının berrak olması ve dumandan sarsılma ihtimalini kaldırılmış etmesi sayesinde binalarda görülen yangınlarda yaşama kayıplarının olma ihtimali ciddi oranda düşmektedir.

Merdivenin genişliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın Yangın Merdiveni Kapısı merdiveni kesintisiz bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kemiksiz olarak belirtilmiştir. Tüm detayların bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine için yangın merdiveni yapım geçirmek ve montajını sahip olmak binaların yangından korunması için elzemdir.

Yangın Kapıları ısı ve esrar sızdırmadığı muhtevain insanoğluın dumandan zehirlenmesine beis olan evgin durum kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı yekpare kargaşa olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Yangın Bapları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü ölçüı ve kalitesi, yangın kapısının en anayasa kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Binalarda sınırlı standartlarda mevzi alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlangıçlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Report this wiki page